Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Innvendig panel bør males på vintern

Innvendig panel bør males på vintern

Tre er et levende materiale som krymper og sveller i takt med årstidene, noe som kan skape krympsrekker i malte treoverflater. På sommeren er det høy luftfuktighet, noe som gjør at treverk tiltrekker seg vann og sveller.

Motsatt skjer i vintermånedene,når det er kaldt ute, da blir luftfuktigheten lav, og når du i tilegg har kunstig oppvarming inne, da krymper panelet, og det spiller liten rolle om treverket er nytt eller gammelt, beveger seg gjør det allikevel.

Maling av innvendig panel / treverk bør derfor gjøres når det er kaldt ute og kunstig oppvarming inne, da er treverket på sitt tørreste og du kan kanskje unngå store ergelser over at det flotte malerarbeidet du har utført, har fått krympsprekker.

Er du allikevel uheldig, så skrap ut der panelet er stygt, jevn ut med fugemasse / sparkel og mal over med samme maling, glans og farge som er brukt tidligere. Innvendig panel og treverk bør ligge på ca 15 % fuktighet når det males - Sjekk med en fuktindikator.

Ole Lishagen Malermester    Share on Facebook

Logg inn